maanantai 10. helmikuuta 2014

Usein kysytyt kysymykset

FAQ
Miten aloitan nutraamisen?
Lue kirjoitus: Pikaopas nutraamiseen
Kauanko voin nutrata?
VLCD kuurilla suositellaan olemaan korkeintaan kolme viikko omatoimisesti. Pidemmät dieetit terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa. VLCD tuotteita voi käyttää ainoana ravintona jopa 16 viikkoa, jos ylipainoa on paljon. Osanutraukselle ei ole rajoitusta.
Onko minun pakko nutrata 3 viikkoa? Ei ole. Riippuu täysin siitä paljonko haluat pudottaa ja mikä on vointisi. Ketoositilan saavutat todennäköisesti ensimmäisen viikon aikana. Vaikka painoa olisi enemmänkin tiputettavana, niin voit silti tehdä väliin helpompia jaksoja. Esimerkiksi 3 viikkoa täysnutraamisesta, minkä jälkeen siirryt osanutraamaan vaikka kahdeksi kuukaudeksi ja sen jälkeen voit taas siirtyä täysnutraamaan. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin jos tietää juhlien olevan tulossa, silloin juhlissa voi syödä jotain, mutta on kuitenkin nutrauslinjalla.
Paljonko paino putoaa VLCD:llä?
Lue blogistani sunnuntaikirjoituksia, niin näet minun painonpudotuskäyräni. Olen merkannut kalenteriin kohdat milloin olen VLCD:n aloittanut. Pudotusmäärä riippuu ihan omista lähtökohdista, yleensä ensimmäisen viikon pudotus on noin 3kg ja onnekkaimmilla enemmän, eniten olen lukenut 4kg pudotuksista ensimmäisen viikon aikana.
Voinko urheilla VLCD kuurilla?
Oman voinnin mukaan. Raskasta liikuntaa tulisi välttää, mutta kannattaa ainakin alkuvaiheessa tehdä jotain liikuntaa, että vanhat hiilihydraattivarastot tyhjenesivät ja ketoosi pääsisi alkamaan.
Mistä ketoosin tunnistaa ja kuinka nopeaa se alkaa?
Raudanmaku suussa ja päänsärky olivat minulla luotettavimmat merkit. Lisäksi ketoosin saapuessa tulee ylienergisyyttä. Ketoosi tulee kunhan vanhat hiilihydraattivarastot on käytetty. Muutos pitäisi tapahtua muutamassa päivässä.
Minkä makuiset pirtelöt ovat parhaita?
Itse pidän suklaasta eniten. Seuraavaksi vanilja ja mansikka. Parhaimmalle maistuu kylmään veteen sekoitettuna ja pillillä juoden. Kannattaa hankkia sheikker (linkin takana esimerkki, markkinoilla on muitakin).
Voinko korvata VLCD:llä aterian puolikkaalla patukalla?
Tiedän, että jotkut ovat näin tehneet. Puolikkaassa  patukassa ei kuitenkaan ole samoja ravintoaineita kuin pirtelössä tai keitossa. Itse tekisin näin vain jos on aivan pakko, evääksi tekisin paremminkin keittojauheesta pyöryköitä tai lettuja.
Voinko syödä hedelmiä VLCD kuurin aikana? 
En suosittelisi täysnutraus aikana syömään mitään muuta kuin VLCD:n aikana sallittuja ruokia, eli pirtelöt, keitot, vähäenergiset kasvikset. Ketoositila saattaa vaarantua. Osanutraamisen aikana hedelmien syöminen on sallittua.
Mitä voin syödä VLCD kuurin aikana? 
Pirtelöitä, keittoja ja vähäenergisiä kasviksia. Lisäksi mausteet ja yrtit on sallittuja: Herkkusieniä, tomaattia, porkkanaa, kurkkua, valkokaalia, herneitä, selleriä, parsakaalia, kukkakaalia, chili, valkosipuli, sitruuna, lime, sipuli, balsamietikka, kesäkurpitsa, inkivääri, punaviinietikka, rakuuna ja balsamietikka

*Lista sallituista aineksista on koottu Nutrilett.fi sivulta ja paketeissa tulleista lehtisistä
*Vähäenergisiä kasviksia Finelin listalla
Katkeaako ketoosi jos kerran syön herkkuja?Todennäköisesti kyllä, koska herkutteluista tulee kroppaasi taas hiilihydraattia. Uusi ketoosi tulee kunhan hiilihydraattivarastot on taas tyhjät. Ei siis kannata sortua ;)

Viralliset sivut: 
Nutrilett sivuilta FAQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti